Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

SvD:s fräcka värvning från rivalen

Publicerad: 14 mars 2011, 12:26

SvD rekryterar Patricia Hedelius till SvD Näringsliv. Värvningen av DN-profilen är ett led i tidningens storsatsning på att utveckla Sveriges största dagliga affärstidning.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterPatricia HedeliusSvD

Patricia Hedelius. Foto: Resumé.

Dagens Nyheters börskrönikör Patricia Hedelius är topprankad bland svenska ekonomijournalister med inriktning på börsw och företag enligt Halvarsson & Halvarssons årliga journalistranking.

– Patricia Hedelius är en av Sveriges absolut bästa börskrönikörer med sin skarpa analysförmåga och sin goda känsla för vad som rör sig på marknaderna. Hon är dessutom suverän på att göra intervjuer med näringslivets viktigaste spelare. Vi hälsar henne varmt välkommen till vår redaktion, säger Olle Zachrison, chef för SvD Näringsliv.

Patricia Hedelius har tidigare arbetat på veckomagasinet Affärsvärlden, som reporter, analytiker och krönikör. Dessförinnan har hon bland annat arbetat på nyhetsbyråerna Direkt och Reuters, som ansvarig för bevakningen av bank- och finanssektorn. Hon kommer att tillträda sin tjänst senare i vår.

SvD satsar just nu hårt på näringslivsbevakningen med fokus på agendasättande nyhetsarbete och tunga granskningar som "Välfärdens nya herrar" om riskkapitalisterna som köper vård, skola och omsorg och om Volvo i Kina. SvD Näringslivs uppmärksammade granskning av Sveriges topprevisorer nominerades också nyligen till Guldspaden.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.