Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Svenskan riskerar miljonsmäll

Publicerad: 29 augusti 2008, 15:45

På Svenska Dagbladet jublade man idag över kovändningen om presstödet. Men kulturministerns utspel kan istället leda till att Svenska Dagbladet får betala tillbaka presstöd som redan beviljats.


Skånskan och Svenskan riskerar en rejäl smäll. Dala-Demokraten klarar sig kanske bättre.

Det är Svenska Dagbladets förra korrespondent i Bryssel Ylva Nilsson, som nu tar bladet från munnen. Hon skriver på Newsmills blogg att presstödet är pinsamt både för Svenskan och för regeringen.

Ylva Nilsson tycker att det märkligt att en borgerlig regering vill fortsätta ge statsstöd till en välmående mediekoncern som Schibsted.

Hon höjer också ett varningens finger för att kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth kan göra Svenskan och Skånskan en björntjänst. Huvudregeln är nämligen att statsstöd är förbjudet inom EU.

Genom att ta strid med EU hamnar frågan sannolikt i EG-domstolen. Och där spår den förra svd-medarbetaren att storstadsstödet knappast kommer att ha en chans. Vill det sig riktigt illa kan det bli så att tidningarna får ett återbetalningskrav på redan beviljat presstöd.

Läs Ylva Nilssons artikel på Newsmills blogg

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.