Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sverige lyfter Metro

Publicerad: 18 oktober 2010, 07:07

Metro går starkt framåt under det tredje kvartalet i år. Det visar den senaste kvartalsrapporten som kom idag.   Sverige lyfts fram som en av förklaringarna bakom framgången.


Ämnen i artikeln:

MetroMetro International

Metro i Sverige omsatte 12,9 miljoner euro under det tredje kvartalet i år, och vinsten före skatter och avgifter landade på plus 1,77 miljoner euro. Det kan jämföras med samma kvartal 2009 då tidningen backade med 2,29 miljoner euro. Sverige är tillsammans med Canada, Ryssland och Latinamerika de stora utropstecknena, medan Holland, Danmark och Frankrike fortfarande drar ned siffrorna för koncernen som helhet.

Metro International omsatte 45 miljoner euro under det tredje kvartalet 2010, och gjorde 3,2 miljoner euro i vinst före skatter och avgifter. Det är betydligt bättre än samma period föregående år då koncernen backade med drygt 8 miljoner euro.

Enligt Metro beror de starka siffrorna till hälften på ett uppsving i marknaden och till hälften ett skärande av kostnader. Framgångarna i Sverige hänger enligt bolaget på annonsmarknadens starka återhämtning, och när TV dessutom är fullt vänder sig många annonsörer till

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MetroMetro International

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.