Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sydsvenskan bjuder in facket till samtal

Publicerad: 25 april 2013, 10:38

Sydsvenskans vice vd Anette Östergren

Foto: Sydsvenskan

Efter morgonens artikel i resume.se om journalistfackets kritik mot Sydsvenskans vice vd Anette Östergren, ska parterna nu sätta sig i samtal för att reda ut begreppen.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

– Jag har bjudit in journalistklubbens ordförande Pia Röding till samtal, så vi får sätta oss ner och reda ut begreppen, säger Anette Östergren.

Det var efter Anette Östergrens artikel på Sydsvenskans intranät som kritiken kom. Journalistklubbens ordförande Pia Röding menade att Anette Östergren föregrep förhandlingarna och skrämde upp folk genom att handplocka delar ur kollektivavtalet som passade ledningens behov.

– Mitt syfte med artikeln på intranätet var att redovisa vår inställning i förhållande till de artiklar som skrivit om att vi ville kringå LAS, säger Anette Östergren. Vi har inga planer på att kringå LAS, men det finns utrymme för tolkningar. Jag anser att det är i förhandlingar som vi gemensamt ska komma fram till hur de ska se ut.

Syftet med samtalet som Anette Östergren bjudit in till är att komma fram till vad som måste lyftas i förhandlingarna. Och en tänkbar stötesten är hur ledningen ser på begreppet kompetens.

– Vi måste anpassa oss till framtidens krav, säger Anette Östergren. Men självklart är det så att vi har en skyldighet att kompetensutveckla och se till att personalen har lämpliga kunskaper. Ledning och fack har ett gemensamt ansvar att bidra till utvecklingen.

Du säger att ni inte har några planer på att gå förbi LAS, men samtidigt har Lars Dahmen gått ut i ett mejl till redaktionen och sagt att ni inte kommer att säga upp de senast anställda. Hur går det ihop?

– Är bättre att du pratar med Lars om det. Men vi har alla avsikter att följa lagar och avtal. Det är självklart.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.