Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sydsvenskan plockar ekonomichef från Lund

Publicerad: 14 oktober 2008, 13:13

Under värsta finanskrisen har Sydsvenskans ekonomiredaktion stått utan chef. Men idag står det klart att Pia Rehnquist, idag tf chef för Lundaredaktionen, tar över den sex personer starka ekonomiredaktionen.


Pia Rehnquist. Foto: Ove Jonsson/Sydsvenskan

Sydsvenskan petade nyligen Birgitta Piper, chef för ekonomiredaktionen. Timingen kunde knappt ha varit sämre med tanke på den finansiella härdsmälta som ägt rum de senaste veckorna.

Rekryteringen av en efterträdare har därför skyndats på. Idag står det klart att Pia Rehnquist, 36, tar över som chef för ekonomiavdelningen.
– Jag tycker självklart att det ska bli jätteroligt, säger hon om nya jobbet. Samtidigt är det en utmanande tid att ta över.

Pia Rehnquist var med och startade nyhetstjänsten Rapidus, som bevakar näringslivet i Skåne och Danmark. Hon kom till Sydsvenskan som reporter år 2000. Nu är hon tf chef för Sydsvenskans 10 man starka Lundaredaktion. Hon har läst statsvetenskap, men aldrig jobbat som ekonomireporter på Sydsvenskan.
– Jag är inte orolig för det. Det finns många duktiga reportrar som ska ta fram nyheterna.

Pia Rehnquist tillträder på måndag. Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström blir hennes närmaste chef.
– Pia är en bra ledare och en klok person. Hon är dessutom en väldigt kreativ människa, säger han.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.