Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Sydsvenskans reporter på tre stolar

Publicerad: 6 augusti 2008, 08:03

Mikael Gianuzzi har i sommar gjort come-back som reporter på Sydsvenskan.
Men han är knuten till pr-byrån Aktiv kommunikation. Han är dessutom presenterad som en reporter för Sydsvenskan Innovator, som gör tidningens annonsbilagor.


Mikael Gianuzzi var länge reporter på Dagens Industri. Han var bland annat tidningens korrespondent i Köpenhamn. Men för ett par år sedan lämnade han tidningen för pr-byrån Aktiv Kommunikation.

I sommar har han åter börjat jobba som reporter, men nu på Sydsvenskan. Men han är fortfarande presenterad som en nätverkspartner på pr-byrån Aktiv kommunikations hemsida.
– Ja, vi anlitar Mikael som en leverantör. Det sker från och till och han skriver för oss ibland, säger Monica Thomasson vd på Aktiv Kommunikation till Resume.se.

En annan uppdragsgivare för Mikael Gianuzzi är Sydsvenskan Innovator. Det bolaget ägs av Sydsvenskan och har som uppgift att göra annonsfinansierade bilagor åt dagstidningen. Han är presenterad som reporter på bolagets hemsida.

Lennart Hedstigen är nyhetschef på Sydsvenskan.
– Mikael anlitades senast av Aktiv Kommunikation i mars. Han skulle själv ringa och be att de tar bort honom från hemsidan. Han har inte heller haft några uppdrag för Sydsvenskan Innovator under tiden han jobbat för Sydsvenskan. Jag ska ringa och se till at de tar bort honom från hemsidan.

Men Aktiv Kommunikations vd säger att Mikael Gianuzzi anlitas till och från som leverantör?
– Enligt Mikael gör han inget för dem längre. Det senaste jobbet var i mars.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.