onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Tar med dottern på TU:s resa till Japan

Publicerad: 16 oktober 2009, 08:38

TU:s vd Anna Serner tar med sin dotter på organisationens studieresa till Tokyo. Men hon dementerar bestämt att dottern belastar resebudgeten: – Jag betalar för henne privat och kommer att förmånsbeskattas för att vi delar hotellrum, säger Anna Serner.

Ämnen i artikeln:

Anna SernerTidningsutgivarna

Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


Anna Serner åker till Japan.

Tidningsutgivarna, TU, är en organisation i djup ekonomisk kris. Förra veckan föreslog Anna Serner TU att lägga ner tidningen Medievärlden och dra in på anslag till forskning. De närmaste veckorna kommer fem till åtta personer att varslas.

Men det hindrar inte ledningen från att åka till Tokyo med en sex personer stark delegation. Så här beskrivs resan på TU:s hemsida:
”Den 29 oktober - 6 november åker TU (Anna Serner, Lena Victorin och Jon Goland) till Japan för att studera nyheter inom medier, mobila tjänster och konsumenttrender. Resan har möjliggjorts genom medel från Tidningsfonden för fortbildning.
Vi kommer att prata med företag och forskare och studera beteenden, prylar och tjänster. Med oss på resan kommer vi också att ha tre unga mediekonsumenter som ska hjälpa oss att testa och känna och sätta iakttagelserna i ett svenskt sammanhang. De tre ska också få blogga, filma och dokumentera sina intryck. Länkar, texter och bilder kommer att komma upp här och på tu.se.”

Har ni råd med en sån här resa just nu?
- Resan kostar runt 100 000 kronor, säger Anna Serner. Vi har hittat biljetter för 5 000 och hotell för 700 kronor natten. 50 000 kommer från fonden, resten betalar TU, men vi har viss finansiering genom ett samarbete med Tele2.
- Jag förstår om det inte känns bra för dem som inte kan vara kvar i TU, men TU måste fortsätta göra saker och utvecklas, vi måste gasa och bromsa.

Det har sagts att din dotter är en av de tre ungdomarna?
- Nej, hon går utanför det här. Jag är ensamstående mamma som är borta för mycket. Jag betalar för henne privat.

Tidningsfonden för fortbildning instiftades av affärsmannen Armas Morby när han på 1970-talet sålde sina tidningar till Centerpartiet. Den förvaltas av TU.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev