Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Thomas Grahl ny vd på Skånskan

Publicerad: 13 februari 2009, 11:19

Thomas Grahl blir ny vd för Skånska Dagbladet efter Richard Kling som lämnar i förtid. Grahl slutade som koncernchef för kristna Berling Media vid årsskiftet och var tidigare en av Metros första chefer.


Ämnen i artikeln:

Skånska DagbladetThomas Grahl

Skånska Dagbladet presenterar nu den vd som ska rädda Skånska Dagbladet med hårda rationaliseringar och djärva nysatsningar.
– Jobbet hör till de svåraste och därmed roligaste uppdragen i svensk dagspress. Jag är hedrad. Skånskan bör kunna återvinna sin ställning som Skånes ledande dagstidning, och hela företaget ska stärkas som en fristående regional kraft nu när konkurrenterna utarmas och fjärrstyrs i allt större kedjor, säger Thomas Grahl i en kommentar.

Thomas Grahl är 52 år och har bred erfarenhet från chefsjobb inom pressen. Grahl började som reporter på DN, drev därefter den egna gratistidningen Vallentuna Veckoblad och rekryterades sedan till Metro som förste chefredaktör och senare vd.

Efter en schism slutade Thomas Grahl på Metro och blev 2000 vd för konkurrenten Stockholm News, som efter ett halvår slogs ut av Metros spoiler Everyday.

2002 blev Grahl chefredaktör på Kyrkans Tidning och 2005 koncernchef för förlaget Berling Media, ett uppdrag som han lämnade vid årsskiftet.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.