Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Thomas Mattsson ger DN fem getingar för Orrenius

Publicerad: 28 februari 2013, 11:16

Thomas Mattsson gratulerar DN till rekryteringen av Niklas Orrenius och hoppas tidningen höjer sin högstanivå ytterligare.


Ämnen i artikeln:

Expressen

–  Jag tycker att det är rätt tänkt av Dagens Nyheter att utveckla  berättandet med en reporter som Niklas Orrenius, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

– Han kan fungera som en  mer nyhetsorienterad Maciej Zaremba på nyhetsplats och det är med såna  namn, kanske kompletterade med skribenter som Peter Kadhammar på  Aftonbladet och Torbjörn Nilsson på Fokus, som DN kan höja högstanivån  och erbjuda ännu mer fördjupning, säger han.

Thomas Mattsson tycker att striden mellan morgontidningarna är det mest intressanta inom dagspress just nu.

–  Det är en tuff annonsmarknad nu och Svenska Dagbladet genomför  sparpaket och relansering av papperstidningen. Många har debatterat  nedläggningen av Svenskans sportredaktion – men jag skönjer också ett  tydligare fokus på nätet där Svenskan nog vill ta en nummer ett-position  och dra nytta av den "slangade" trafiken till Nliv-sektionen från  Aftonbladets sajt och mobilsajt.

–  Samtidigt lär ju den nya ledningen på DN, med Peter Wolodarski och  Caspar Opitz, behöva både spara och satsa om både upplage- och  annonsmarknad viker och då är det nog klokt att börja med att köpa över  någon som Niklas Orrenius som ger trovärdighet och rimligen uppfattas  som en journalist som väl representerar det som Peter vill göra med DN  som chefredaktör. Jag sätter fem getingar på DN:s ambition att bli med  fördjupande.

Vad händer med Niklas Orrenius nyligen påbörjade reportageserie "Svenska jobb"?

–  Ämnet, alltså sysselsättning, är viktigt och inte avhängigt en specifik  reporter. Vi fortsätter bevaka människor och jobben och serien  fortsätter.

Hur ska han ersättas?

– Vi berättar aldrig om rekryteringar förrän de är kommunicerade internt.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.