Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Thomas Mattssons hårda kritik mot Madde och hovet

Publicerad: 18 juni 2013, 13:17

[UPPDATERAD]När Expressen i förra veckan publicerade paparazzibilder på brudparet Madeleine och Chris O’Neill från deras smekmånad blev prinsessan upprörd och menade att tidningen förstör deras privatliv. I ett blogginlägg från i lördags går chefredaktören Thomas Mattsson till motattack.


Ämnen i artikeln:

Prinsessan Madeleine

I sin blogg svarar Thomas Mattsson på prinsessan Madeleines kritik.

Expressen-avslöjandet – med paparazzibilder – om att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill firar sin smekmånad på Seychellerna retade upp brudparet rejält.

”Ledsamt nog har den svenska tabloidpressen tagit på sig att förstöra vårt privatliv genom att publicera privata fotografier på oss i sina tidningar i dag. Det enda vi önskar är att vårt privatliv respekteras under de här dagarna, skrev prinsessan Madeleine på sin Facebook-sida.

Thomas Mattsson försvarar publiceringen i sin blogg:

"Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill struntade, till skillnad från kronprinsessan Victoria och Daniel Westling, i att ge några intervjuer före bröllopet och hovet sa då att detta skulle ske efteråt. Men istället stack de, utan att tacka svenska folket för allt stöd.

Inte heller på bröllopsresan har Madde och Chris velat tala till tittarna och de som kantade Stockholms gator och torg.

När Expressen visade snälla utomhusbilder på paret, såna foton som det har publicerats hundratals av på prinsessan, svarade hon med att klaga på Facebook. Samma sociala media på world wide web som hon själv la ut bild från smekmånaden på, förresten, och det inför tiotusentals följare…

Hur kan det bli så fel från hovet? Inför bröllopet mörkade man till och med att Chris bytt jobb och slutat på den så kritiserade hedgefonden, som om prinsessans blivande makes yrkesval inte var relevant."

Hur bra sålde då Expressen på fredagens tidning med paparazzibilderna?

–  Prinsessan Madeleines egen bild från smekmånaden på Facebook gillades  av över 23 000 människor, så det finns förstås ett stort intresse och  det har vi också märkt på upplagor och digital trafik. Vi är nöjda, men  vi visste förstås redan från Victorias och Daniels bröllopsresa – när de  intervjuades av Expressen och poserade för vår fotograf – att många  vill se såna här vackra utomhusbilder på kungligheter och det kan ju  Madde också konstatera nu när hon själv publicerar foto i sociala  medier, säger Thomas Mattsson till Resumé.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Prinsessan Madeleine

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.