Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Tiden ute för Littorin

Publicerad: 11 januari 2011, 11:34

Sven Otto Littorin stämmer inte Aftonbladet för förtal efter sexköpsanklagelserna i somras. Preskriptionstiden på sex månader har nämligen löpt ut.


Ämnen i artikeln:

Lena MellinSven Otto LittorinAftonbladet

Aftonbladets förstasida den 8 juli.

Under Alemdalsveckan i juli slog Sven Otto Littorins plötsliga avgång ned som en bomb. På en presskonferens berättade han bland annat att journalister trakasserade hans familj.

Aftonbladet avslöjade senare den verkliga orsaken till avgången. Sven Otto Littorin hade vägrat svara på frågor om ett påstått sexköp, och senare publicerade tidningen storyn där ”Anna” berättade sin historia om träffen med ministern.

Hård kritik riktades mot Aftonbladet. Vissa kritiker menade att källmaterialet var tunt och att en stämning om förtal kunde komma från Sven Otto Littorin själv. Så blev inte fallet.

Preskriptionstiden för förtal är sex månader från det datum då artiklarna publiceras på papper och på webben. Aftonbladets tf ansvarige utgivare Lena Mellin, som bar ansvaret för publiceringen, ångrar idag inget förutom att tidningen inte dundrade ut hela storyn direkt.

– Vi väntade tyvärr en dag med att berätta vad det handlade om, säger hon till Realtid.se

Risken för att Aftonbladet skulle ha fällts i en eventuell förtalsrättegång menar hon enligt Realtid.se är ”oändligt liten”.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.