Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Tidningskrig i Gävle

Publicerad: 4 mars 2008, 09:36

Inbördeskriget på systertidningarna i Gävle går vidare: Gefle Dagblads kulturredaktör Björn Widegren kallar Arbetarbladets chefredaktör Kennet Lutti rättshaverist sedan denne kallat koncernchefen Jan Cahling kvinnoförtryckare.


För en månad sedan berättade Arbetarbladets politiske chefredaktör Kennet Lutti i sin lördagskrönika att Mittmedias vd Jan Cahling vid en konferens med ett tiotal chefer inom koncernen sagt till den enda kvinnan i gruppen, Gävletidningars vd Lena Munkhammar, ”håll käften på dig jävla kärringjävel!”

Kennet Lutti kritiserade också toppstyret och mansdominansen på chefsnivå inom Mittmedia och beklagade att den 64-årige Per Fagerström, TU-ordförande och vd på det av Mittmedia förvärvade Dalarnas Tidningar, ska bli ny vd även på Gävletidningar.

För två veckor sedan återkom Kennet Lutti med ännu ett exempel på den väl kända missämjan mellan Lena Munkhammar och Jan Cahling, som vid ett tillfälle bett Munkhammar ”lugna ner sig och gå ut och måla läpparna.”

Jan Cahling har inte förnekat uttalandena. Lena Munkhammar har nu köpts ut med två årslöner och slutade i fredags. Per Fagerström tillträder om några veckor.

I dag slår Gefle Dagblads kulturredaktör Björn Widegren tillbaka mot Lutti och säger att han uppträder som en rättshaverist mot ”sitt favorithatobjekt den framstående liberale direktören Jan Cahling”. Han anklagar också Lutti för att ha en ”snedvriden självbild” och ”kokettera med opportunistisk feminism”.
– Det är skrattretande att han sluter upp bakom Cahling, kommenterar Kennet Lutti som försvarar sina påhopp på högste chefen:
– Man kan väl inte bara acceptera ett en koncernchef förödmjukar kvinnliga medarbetare. En sådan ledare kan man inte ha. Han ber ju inte ens om ursäkt.

Du har beskyllts för att sprida skvaller om interna förhållanden?

– Ja, jag har fått en del påskrivet. Men om till exempel Sandviks vd uttryckt sig så hade det blivit en internationell skandal. Vi ska väl inte bidra till kårandan och hålla tyst. Jag står för publiceringarna. Självklart ska man ta upp även inre förhållanden, annars får man ingen trovärdighet.

Ska du svara på Björn Widegrens angrepp?

– Vi får väl se vad jag skriver i min krönika på lördag.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.