Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Tidningsutgivarna lägger ner tidningen

Publicerad: 5 oktober 2009, 09:46

Tidningsutgivarnas tidning Medievärlden läggs ner som papperstidning. Det sista numret kommer den 9:e oktober och chefredaktören Anders Ahlberg lämnar tidningen.


Anders Ahlberg, lämnar Medievärlden.

Anledningen är att TU måste spara och papperstidningen går med förlust. Nu har TU:s styrelse beslutat att lägga ner papperstidningen. Den har haft uppdraget att både granska medier och vara opinionsbildare. Nättidningen får bara en granskande roll, skriver Medievärlden.

Idag jobbar fem personer med tidningen. Hur många som ska vara kvar är oklart. Chefredaktören Anders Ahlberg kommer dock att lämna tidningen.
– Jag har försökt övertyga styrelsen om att gå tillbaka till den tidigare modellen som renodlad medlemstidning, men det har tyvärr inte lyckats, säger han till Medievärlden.

Anna Serner är vd för TU.

Varför lägger ni ner papperstidningen?
– Vi vill begränsa kostnaderna och den risk som tidningsutgivningen innebär.

Hur mycket pengar ska ni spara?
– Det går inte säga exakt idagsläget. Vi snävar nu även in uppdraget för Medievärlden att vara granskande, men inte opinionsbildande. Anders Ahlberg lämnar tidningen nu och hur en ny organisation ska se ut kommer vi att diskutera med hans efterträdare.

Hur mycket pengar förlorar Medievärlden?
– Prognosen för i år är 3,8 miljoner back. Tidningen kommer att få kosta även framöver, men inte lika mycket.

Är det inte ett misslyckande att Tidningsutgivarna inte kan ge ut en tidning?
– Nej. Tvärtom tycker jag att det här beslutet tyder på en modig styrelse.

Hur mycket mer pengar ska du spara?
– Det saknas 9,4 miljoner i 2010 års budget. Jag ska se till att den kommer i balans genom att skära i kostnader och öka intäkter.

Kommer du att sitta kvar?
– Det är många medier som tvingas spara i lågkonjunkturen. Men jag tänker inte kasta in handduken, utan ska fullfölja mitt uppdrag. Jag tror att det kan komma ut något bra av den konsolidering vi genomgår nu.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.