Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Tillbaka på tronen

Publicerad: 13 april 2011, 13:45

Hårt pressad efter drottningens fall i New York. Men Jan Helin är kung igen – på kvällstidningsmarknaden. –Aftonbladet är troligen den enda tidning som totalt har tillväxt i läsare 2011, säger Aftonbladets chefredaktör Jan Helin till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Bilden är ett montage.

Det blåste hårda vindar kring tidningen efter Silvia-incidenten i New York. Det riktades svidande intern kritik mot Jan Helin för att inte ha ställt upp för fotografen Pontus Höök. Efter en tung vecka kan de nya Orvesto Dag-siffrorna, där Aftonbladet än en gång är större än konkurrenten, kännas extra bra för chefredaktören.
– Aftonbladet är troligen den enda tidning som totalt har tillväxt i läsare 2011, säger Jan Helin till Resume.se

Han fortsätter:

– I februari och mars är vi större än GT, Kvällsposten och Expressen tillsammans. Det är roligt, men det viktigaste för oss är totalräckvidden och den rena tidningsförsäljningen. De måtten mäts bäst av TNS Sifo och PWC.

I mars hade Aftonbladet 75 175 fler läsare än Expressen. Räckvidden för den tryckta upplagan är 1 030 053. Expressen var större än Aftonbladet i både december och januari.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.