Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Trots kraschen – Logica får nytt uppdrag för Svd

Publicerad: 8 december 2008, 12:19

I våras orsakade Logica totalt driftstopp på Svenska Dagbladet. Nu ger tidningen företaget förnyat förtroende.


SvD har genomfört en pitch för deras it-tjänster. Ett flertal bolag bjöds in. Vinnare blev Logica som därmed får förnyat förtroende hos tidningen i två år. Pitchen omfattar serverdrift, övervakning och drift av nätverk samt konsulttjänster. Dessutom ska bolagen driva ett gemensamt virtualiseringsprojekt.

I våras orsakade Logica totalt haveri för er. Nu väljer ni dem igen, varför?
– Det var ett väldigt allvarligt problem som uppstod men vi har haft en nästan tioårig relation med dem och krisen ledde till att vi fick en fördjupad förståelse för varandras arbete. Vi fick dessutom ett väldigt intressant och prisvärt förslag av dem, säger SvD:s it-chef Eva Långström.

Driftstoppet varade några timmar under en dag i maj.
– Driftstoppet var mycket allvarligt. Sajten låg nere och vi hade ingen kontakt med nätet men vi lyckades i alla fall få ut tidningen.

Hur har Logica agerat?
– De tog på sig allt ansvar och har gett oss ersättning.

Fick ni ersättningen då eller har ni förhandlat om den i samband med den här upphandlingen?
– Det har varit en del av förhandlingen och vi gjorde upp med dem i samband med att vi nu valde att förnya avtalet. Men det var ett stort antal leverantörer inbjudna till pitchen och även om Logica gav oss ett väldigt prisvärt förslag så är det aldrig bara priset som avgör. De hade det bästa förslaget, säger Eva Långström.

SvD håller just nu även på med en upphandling för företagets webbdrift. Driften sköts idag av Qbransch och Baseform.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.