Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

TS VD: Jag hoppas de återvänder

Publicerad: 14 februari 2013, 14:21

Tidningsstatistiks VD Maria Rosengren beklagar att DI och DN lämnar mätningarna, men hoppas hon ska få tillbaka dem som kunder.


– Det är väldigt tråkigt att de väljer att lämna oss, säger Maria Rosengren. Vi har fört samtal länge och jag är heller inte nöjd med sättet vi mäter på idag.

Maria Rosengren rekryterades från Mediakompetens till TS i november förra året för att förnya Tidningsstatistiks mätmetoder.

– Mitt uppdrag är att driva ett förändringsarbete, säger hon. Jag ser det som ett löpande arbete och det som ligger främst i tidplanen är att göra en översyn av själva upplagebegreppet, vad som ska räknas och vad som inte ska räknas. Men vi vill också titta på hur vi ska kunna mäta annat än upplaga.

Maria Rosengen vill att TS även i fortsättningen ska kunna ha en dialog även med företag utanför kundkretsen om hur mätningarna ska kunna bli bättre.

– Jag hoppas att vi ska kunna få tillbaka dem som kunder så småningom, säger hon.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.