Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

TV-stjärnan ger sig in i valdebatten

Publicerad: 6 maj 2010, 07:26

Det är brittiskt parlamentsval i dag. Tabloiden The Sun använder Simon Cowell och Page 3-modellerna i sin kamp mot premiärminister Gordon Brown.


Ämnen i artikeln:

The Sun

Simon Cowell på The Suns förstasida

Fram till i höstas har The Sun, Storbritanniens största tidning och ägd av Rupert Murdoch, haft en någorlunda positiv attityd till Labour. Men i samband med Labours partikongress i höstas bytte The Sun sida med rubriken ”Labour’s lost it”. Tidningens kamp mot Labour, och för de konservativa, har varit så högljudd att Labours partiledare Gordon Brown menat att The Sun försökt bli ett eget politiskt parti.

I veckan har The Sun laddat hela artilleriet inför dagens parlamentsval. I dag målar tidningen Tories partiledare David Cameron i Obamafärger () och i går använde man Storbritanniens hårdaste kritiker Simon Cowell i sin kampanj.

Cowell som skapat format som X-factor och Idol, förklarade i en intervju som inleddes på förstasidan att han hatar kändisar som skriver folk på näsan om vad de ska tycka. För att sedan förklara varför de konservativa måste vinna valet.

I fall inte det skulle övertyga läsarna hotade tidningen med att om Laborur och/eller Liberaldemokraterna vinner valet riskerar tidningens Page3-utvikningsflickor bli arbetslösa. The Sun hävdar att Labour och Liberaldemokraterna vill förbjuda Page 3-flickorna.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

The Sun

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.