Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ubers glassbil beställs via app

Publicerad: 19 juli 2013, 09:07

Limoföretaget Uber kommer under hela dagen i dag att köra glassbil i Stockholm. Glassbilen går att beställa direkt via Ubers smartphone app.


Ämnen i artikeln:

TaxiUber

Uber erbjuder limousinkörningar som går att beställa via en app. När körningen är över betalar kunden automatiskt genom appen där identitet och kontonummer registreras. Priset är enligt företaget i linje med vanliga taxipriser i Stockholm. I dag kör Uber även en glassbil som går att beställa på samma sätt. För 100 kronor kommer bilen direkt till den som beställer den med fem Hansens-glassar och sommarprodukter. Glassbilen kommer att finnas i 32 städer världen över samtidigt.

– Det är en positiv och rolig nyhet som knyter ann till saker som vi svenskar älskar. Glass och innovation. Utöver att sprida glass och glädje är det tänkt att visa på hur Ubers teknologi inte begränsas till endast biltransport. I New York kan man till exempel beställa en helikopter via Uber-appen. I Stockholm är det mycket transport som sker på vatten så vi har många idéer på vad vi kan göra här i framtiden, säger Robin Reznik VD på Uber i Stockholm.

Bilen kommer även att finnas på två fasta platser under dagen för dem som inte hinner beställa bilen via appen. Förstk på klubben Trädgård och därefter vid Stureplan.

Uber grundades i San Fransisco 2010 och finns i dag i 33 städer världen om. Verksamheten fick en del uppmärksamhet när den grundades i Stockholm då Transportstyrelsen ville att företaget skulle införa taxameter i sina bilar, något Uber inte ville gå med på. Företagets kände sig motarbetat av myndigheter och startade därefter en kampanj i sociala medier under hashtaggen  #UberSthlmLove. Uber hade även en protestlista som fick över 2800 underskrifter och skickades till Transportstyrelsen. Transportsytrelsens general­direktör Staffan Widlert svarade i ett öppet brev att  företagets idéer strider mot nuvarande  regler. Med att Uber har intressanta idéer och det kan finnas en poäng i att titta på en förändring av regleringen.

– Vi har tusentals kunder i Stockholm och Ubers tjäntser har växt snabbare i Stockholm än i någon annan stad i världen. Vi för nu en dialog med Transportstyrelsen, näringsdepartementet och trafikutskottet för att se om man kan se över regelverket och modernisera det. Det finns tre saker som trafikbranschen i regel är orolig för och det är att det förekommer svarta pengar i rörelsen, att kunder blir lurade och att det ska finnas en ökad säkerhet för både föraren och kunden. Uber har en lösning på alla dessa problem, säger Robin Reznik.

Alexandra Barganowski

Ämnen i artikeln:

TaxiUber

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.