Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

UNT tar över Uppsala Tidingen

Publicerad: 5 augusti 2013, 09:04

DirektPress säljer Uppsala Tidningen till UNT som i sin tur går in i DirektPress-kedjan med sina gratistidningar Sigtunabygden och Knivstabygden.


Ämnen i artikeln:

DirektpressUNT

Uppsala Tidningen kvarstår i DirektPress-kedjan och drivs vidare som tidigare, precis som månadsmagasinet 30 dagar.

– Samarbetet stärker oss ytterligare och tar tillvara styrkan hos både UNT och DirektPress" säger Lennart Foss, vd och koncernchef för NTM-koncernen där UNT ingår.

Uppsala Tidningen startade 2005 och ingår i tidningskedjan DirektPress, som är ett av Sveriges största förlag inom lokala gratistidningar. Uppsala Tidningen distribueras genom tidningsställ och till hushåll i Uppsala i en upplaga om 95000 exemplar i veckan. Sigtunabygden har en upplaga på 21800 exemplar  och Knivstabygden 5600 exemplar.

– Förvärvet av Uppsala Tidningen och samarbetet med DirektPress är ett viktigt steg som kommer att lyfta oss långsiktigt, säger Hanna Stjärne, vd och chefredaktör på UNT.

UNT är ett av Sveriges största regionala mediehus. I UNT-koncernen ingår bland annat Upsala Nya Tidning, TV-kanalen 24 UNT, sajter som unt.se och sex gratistidningar, till exempel Sigtunabygden och Knivstabygden. UNT ingår i NTM-koncernen med verksamhet i Östergötland, Uppland, Norrbotten och på Gotland.

DirektPress är ett av Sveriges största förlag inom gratistidningar. DirektPress-kedjan omfattar nu 21 tidningar i Mellansverige, Stockholm och Göteborg, med en sammanlagd upplaga på 866.000 ex, inklusive utökningen med UNT:s Sigtunabygden och Knivstabygden.

– Det känns spännande att DirektPress nu också kommer att kunna erbjuda Knivsta och Sigtuna till annonsörerna, samtidigt som vi tillsammans med UNT och Uppsala Tidningen behåller vårt starka fäste i Uppsala. Vi har saknat dom två viktiga marknaderna Knivsta och Sigtuna mellan Uppsala och våra tidningar i norra Stockholm,  säger Roland Tipner, vd och koncernchef för DirektPress.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

DirektpressUNT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.