måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”Uselt, SvD”

Publicerad: 4 oktober 2010, 14:51

I morse avslöjade Svenska Dagbladet vem som i eftermiddags sedan fick Nobelpriset i medicin. På SvD.se svarar läsare på scoopet med raseri och förakt. ”Vad har vi läsare vunnit på att få veta pristagaren innan den officiella utnämningen? Skäms Atterstam: lösmynthet är ingen dygd!”,  skriver signaturen Guy Gadbois.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetMartin Jönsson

OG

Ove Gustafsson


Tar inte åt sig. Martin Jönsson struntar i läsarnas arga kommentarer.

På måndagsmorgonen valde Svenska Dagbladet att toppa tidningen med nyheten att Robert Edwards senare under dagen skulle tilldelas Nobelpriset i medicin – ett världsscoop.

Enligt en kommentar från läkaren Hugo Lagercrantz rör det sig om en läcka. Avslöjandet gjordes av tidningens pensionerade medicinreporter Inger Atterstam.

Publiceringarna kring scoopet på SvD.se och även redaktionschefen Martin Jönssons blogginlägg om avslöjandet fick under dagen ett snabbt växande bihang av ilskna kommentarer.

Den gemensamma linjen i kritiken är att Svenska Dagbladet inte ska ägna sig åt scoopjakt likt kvällstidningarna utan fördjupning och att de inte sett till läsarnas intressen utan sin egen längtan efter att vara först med ett stort avslöjande.

”Det kan liknas vid att publicera resultatet för VM-finalen i fotboll precis innan matchen börjat. Ni snuvade mig på spänningen och underminerar Nobelkommitténs förtroende”, skriver signaturen doktorand på KI.

Martin Jönsson viftar bort kritiken på SvD.se:

– Det är några få personer som kritiserar där. Det är inte mycket för en tidning med 500 000 läsare, säger Martin Jönsson till Resume.se

Är det så ni ser på kritiken?

– Det är ingen kritik. Det är några få artikelkommentarer, säger Martin Jönsson och väljer kort därefter att avsluta samtalet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev