Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Värnamo Nyheter bevakar bevakarna

Publicerad: 25 februari 2013, 11:53

Lars Alkner, redaktionschef och ansvarig utgivare

Foto: Christer Gallneby

Inte sedan Granfjällsbjörnen sköts för tio år sedan har Maramö fått så mycket uppmärksamhet i media. Och för Värnamo Nyheter innbär det att man bevakar journalistuppbådet.


Ämnen i artikeln:

Värnamo Nyheter

– Vi kommer inte att bevaka det politiska så mycket. Vi kommer mer att fokusera på att bevaka pressuppbådet, säger Lars Alkner. Och det gör vi för hela Hallpressen.

Att alliansledarna träffas i centerledaren Annie Lööfs barndomshem är det största som hänt småländska Maramö. Under några dagar mer än fördubblas invånarantalet när en formlig invasion av medier strömmar till för att bevaka mötet.

För Värnamo Nyheter blir det inte så mycket att bevaka det politiska innehållet i mötet som att bevaka effekterna av mediauppbådet.

– Vi förlitar oss på TT när det gäller det politiska, säger Lars Alkner. För våra läsare har själva mediauppdådet större nyhetsvärde.

Men det är inte första gången Maramö uppmärksammas av riksmedia. För 13 år sedan sköts den så kallade Granfjällsbjörnen på Annie Lööfs pappas mark. Den hade då synts till i Stockholms skärgård och rivit får på sin väg mot Småland.

– Vi var ända media på plats då, säger Lars Alkner. Så vi fick förse alla rikstidningar med bilder. I dag finns det till och med en minnetavla på platsen.

Maramö, som har ett 60-tal invånare, har förberett sig för mediaeventet. Bygdegården har inretts till presscenter med trådlöst internet, vägen upp till Annie Lööfs barndomshem har röjts på sidorna för att skapa parkeringsplatser och Apladalens kaffestuga, sju kilometer söderut, bakar ostkakor på löpande band för att mätta de tillströmmande.

Klockan tolv i dag drog alltihopa igång, men Lars Alkner var inte på plats.

– Jag var på förhandling i Jönköping, så jag var nog den enda journalisten som lämnade Maramö i dag, säger han.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Värnamo Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.