Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Vart femte jobb hotas på VLT

Publicerad: 1 april 2009, 15:57

Vart femte jobb hotas när VLT försöker parera annonsfallet. 16 av 79 tjänster försvinner på redaktionen. – Tufft, men jag tycker att vi lagt ett organisationsförslag som fungerar bra, säger chefredaktör Elisabeth Bäck.


Elisabeth Bäck, chefredaktör på VLT.

VLT är en av 15 mellansvenska tidningar inom Stampenägda Promedia. 50 miljoner kronor ska sparas snabbt och 50 tjänster ska bort i Promedia. Skälet är kraftiga ras på annonsmarknaden under vintern.

Promedia har lagt ut mycket exakta sparbeting: VLT ska minska kostnaderna med 14,3 miljoner kronor i år. Företagsledningen har lagt ett förslag om att dra ner 16 tjänster på redaktionen och fyra tjänster för annons och grafiker. Kvar på redaktionen blir då 63 tjänster.

Facket har begärt att få bättre ekonomiskt underlag innan förhandlingarna kan gå vidare. På VLT:s sportavdelning hotas två av sju tjänster:
– Om det blir verklighet får vi hitta ett helt annat sätt att jobba, säger sportchefen Magnus Jähresten.

På ett informationsmöte i måndags lanserade chefredaktören Elisabeth Bäck förslaget att minska bevakningen av elitklubbarna Västerås SK och VIK Hockey till förmån för en satsning på ungdomsidrott.
– Det är en intern fråga som jag inte kommenterar, säger Elisabeth Bäck. Men i går hade vi 50 personer från ungdomsidrotten här i huset, det är ett av våra många engagemang.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.