Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Vd:n lämnar Promedia

Publicerad: 31 mars 2010, 15:01

När Johan Färnstrand värvades till Promedia i augusti var uppdraget att bygga upp nya affärsområden och intäkter. Men det satte finanskrisen stopp för.


Ämnen i artikeln:

StampenPromedia

Johan Färnstrand lämnar Promedia.

– Det har varit ett oerhört turbulent år för mediabranschen och Promedia är ett av de affärsområden inom Stampen-gruppen som haft störst utmaningar. Johan Färnstrand rekryterades till VD-posten i Promedia i augusti 2008, på helt andra premisser än vad som sedan blivit verklighet. Uppdraget var initialt att bygga upp affärsområdet och skapa nya intäkter, men den djupa lågkonjunkturen gjorde att förutsättningarna förändrades mycket snart. Jag beklagar att det fick den här utvecklingen, säger Stampen-gruppens koncernchef, Tomas Brunegård i en kommentar.

Boine Gepertz, vd för Mediabolaget Västkusten tar nu över som tf vd för Promedia till dess att en ny vd har utsetts. Han kommer att nu att leda bolaget fram till hösten.

Promedia ska också utse en ny chef efter VLT:s tidningschef Elisabeth Bäck.
– Vi är mitt uppe i den processen och den stannar av lite nu. Boine ska också in och tycka till, men det ska inte dröja så länge till.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

StampenPromedia

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.