Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Vd:n skickade hemligt mejl

Publicerad: 18 oktober 2010, 10:17

Ägarna vill sälja sina aktier i Östra Småland och vd:n Karin Mattsson har sagt upp sig, men tvingas stanna under försäljningsprocessen. Det framgår av ett hemlig överenskommelse som har läckt ut till personalen.


Ämnen i artikeln:

Östran

Karin Mattsson, vd för Östran.

Karin Mattsson anställdes som vd för Östra Småland AB i juli 2008. Men i förra veckan begärde hon att få lämna sin tjänst på tidningen. Det framgår av ett sekretessbelagt dokument som Resume.se har tagit del av. Av misstag skickade hon ut ett mail till personalen i lördags, där den hemliga överenskommelsen fanns bifogad. Enligt dokumentet, som Karin Mattson har skrivit under, förbinder sig alla inblandade parter att behandla överenskommelsen med sekretess.

Ägarna Östra Smålands intressenter AB, som äger samtliga aktier i Östran har nu för avsikt att helt eller delvis sälja hela sitt innehav i företaget så snart som möjligt. Men vd:n Karin Mattsson behövs under försäljningsprocessen och övertalades därför att stanna i företaget tills försäljningen är avklarad.

Enligt den hemliga överenskommelsen ska hon stanna som vd för Östran fram tills den sista mars nästa år. Därefter befrias hon från arbete under den resterande uppsägningstiden som sträcker sig till den sista december 2011. Om en försäljning skulle ske innan den 30 mars har hon dock rätt att sluta med bibehållen lön fram till dess att uppsägningstiden är slut.

–  Karin Mattsson har gjort ett bra jobb. Nu diskuterar vi hur vi ska kunna lösa den här situationen på bästa sätt för såväl tidningen som vd, säger Östra Smålands ordförande Tommy Lindgren till Östran/Nyheterna.

Resume.se söker Karin Mattsson för en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Östran

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.