Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Vi intervjuar inte barn"

Publicerad: 7 juli 2010, 14:18

Sven Otto Littorin attackerade medierna – och berättade att dotten blivit uppringd av en reporter som frågade om hon visste att han låg på hjärtintensiven. – Vi intervjuar inte barn utan målsmans godkännande, säger Lena Mellin, tf ansvarig utgivare på Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenLena MellinSven Otto LittorinAftonbladetThomas MattssonExpressen

Lena Mellin, tf ansvarig utgivare på Aftonbladet. Foto: Aftonbladet.

När Moderaternas arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin i morse meddelade sin avgång gick han till hårt angrepp på medierna. Bland annat berättade han att sonen inte kunde komma hem för att hemmet var belägrat av journalister – och att en journalist ringt dottern och undrat om hon visste om att hennes pappa låg på hjärtintensiven.

Den 11 december 2009 publicerade Aftonbladet artikeln ”Ministern förd till sjukhus” där tidningen skriver att Sven Otto Littorin togs till intensiven på S:t Görans sjukhus med hjärtproblem.

Men Aftonbladets Lena Mellin tror ändå inte att Sven Otto Littorin syftar på Aftonbladet, säger hon till Resume.se.

– Det stämmer att vi publicerade den artikeln. Där uttalar sig hans pressekreterare. Men vi intervjuar inte barn. Vi intervjuar inte folk under 18 år utan målsmans godkännande. Däremot kan det hända att vi av misstag ringer upp barn eftersom deras föräldrar ofta står på mobilabonnemanget, säger Lena Mellin som närvade vid Sven Otto Littorins pressträff i morse.

Resume.se har talat med reportern som skrev artikeln. Vederbörande hänvisar till cheferna.

Lena Mellin säger att hon hört från statsberedningen att kritiken rör Expressen.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson hävdar å sin sida att så inte alls är fallet.

– Det var inte Expressen som ringde barnen och heller inte Expressen som publicerade nyheten om hjärtsjukdomen. Statsrådsberedningen har bekräftat i dag att kritiken inte handlar om Expressen, säger Thomas Mattsson till Resume.se.

Resume.se har varit i kontakt med Sven Otto Littorins stab som inte vill uppge vilket medieföretag Littorin syftar på.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.