Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Vi ser möjligheter till förvärv"

Publicerad: 30 januari 2009, 15:43

Trots att många pekar ut Östeuropa som ett problemområde efter finanskrisen, ser Casten Almqvist, ordförande för Bonniers affärstidningar, en del ljusglimtar. – Det är en blandad bild. I Sankt Petersburg har vi stått emot bra, medan det är betydligt tuffare i Lettland och Estland.


Ämnen i artikeln:

Bonnier Business PressCasten AlmqvistAnders Eriksson

Casten Almqvist. Foto: Paul Hansen

Lågkonjunkturen innebär både hot och möjligheter. Självklart påverkas affärstidningarnas annonsingång av nedgången i näringslivet. Men samtidigt finns det möjlighet att göra affärer.
– Vi ser möjligheter att gasa genom förvärv. Det finns många fina bolag som börjar få slut på pengar och behöver en ny ägare. Där hoppas vi att kunna göra bra affärer.

Idag presenterade Bonnier Business Press en ny vd för verksamheten i Öst- och Centraleuropa. Anders Eriksson hämtas från Melbourne IT Digital Brand Services. Han har ett förflutet på Razorfish, som en gång köpte Sprays webbyrå. Casten Almqvist har också ett förflutet på Spray.
– Vi har sprungit på varandra. Men vi hittade Anders efter en ambitiös sökprocess med hjälp av en rekryteringskonsult. Vi hade flera kandidater från många olika länder.
– Anledningen till att vi valde Anders är att han visat att han klarar av både tillväxt och lönsamhet i tuffa geografiska miljöer.

Vibjörn Madsen som jobbat för Dagens Industri i två decennier lämnar nu Bonnier från och med sista mars.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.