Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Vilken skräll!"

Publicerad: 11 augusti 2009, 08:47

För Expressens hovreporter Johan T Lindwall kom nyheten om förlovningen mellan prinsessan Madeleine och Johan Bergström som en skräll. Men enligt honom var det en medveten avvägning bakom beslutet att presentera nyheten stort i papperstidningen idag.


Ämnen i artikeln:

Johan T LindwallExpressenSvensk Damtidning

Johan T Lindwall. Foto: Expressen

Borde inte ni vara först med den här nyheten?
–Men vi har ju nyheten i dag, på både ettan och på löpet. Det är förstås jättekul att Svensk Damtidning var först igår. Ibland är de först, ibland är vi först… vi får glädjas åt varandras framgångar helt enkelt.

Varför dröjde det så länge innan andra medier hakade på?
–Dröjde… det gjorde det inte. Expressen har ju nyheten på hela förstasidan i dag!  Det var väl inte speciellt länge.

Men för att vara en kunglig nyhet tog det väl ändå lång tid innan andra medier hakade på, vi gjorde själva en grej i går på att det tog tid?
– Vi gjorde andra avvägningar, att vi skulle ha nyheten i dagens tidning, vilket vi också har. Du kan läsa allt om förlovningen i dag.

Vad gör ni på nyheten i dag?
–I dag ska vi träffa prinsessan Madeleine och Jonas Bergström på Solliden på presskonferensen. Och det ska förstås bli givande att höra dem själva berätta om förlovningen.

Nu får du bevaka två bröllop. Vad innebär det för dig själv rent bevakningsmässigt?
– Det blir ett tufft men roligt år. Och som jag skriver i dagens Expressen: Detta är en fullkomlig skräll för mig, en överraskning. Jag hade inte räknat med att de skulle förlova sig så snart efter Victoria och Daniel. Förhållandet har varit skakigt och jag trodde faktiskt att Hovet skulle invänta Victorias och Daniels giftermål och först därefter presentera en förlovning. Väldigt överraskande.

Får du fler medarbetare nu?
– Vi är ett team på Expressen. Vid en sådan här händelse jobbar vi som ett lag. Det finns inte utrymme för soloprestationer, allt handlar om att göra en så bra tidning som möjligt.

Ser du ingen risk för att det går inflation i kungliga nyheter?
–Nej, det finns ett så stort intresse för kungligt material. Det är bara positivt. Nu väntar vi bara på Carl Philip.

Han kanske kommer nästa månad?
–Så snabbt går det inte. Han är ju singel numera.

Svensk Damtidning gick ut med nyheten på webben. Tror att vi nu får se fler exempel där damtidningarna använder just webben för att få ut snabba nyheter?
– Det gäller väl alla. Damtidningarna har väl också upptäckt att nätet är ett fantastiskt forum när man har en utgivningstakt på en vecka.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.