Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

VK blir kvällstidning

Publicerad: 10 december 2014, 09:57

Släpper tidning på kvällen.

Foto: Skärmdump.

I samband med att Västerbottens-Kuriren lanserar sin nya e-tidning stuvar de också om i tidschemat. En första version av tidningen släpps redan klockan 19 på kvällen. – Många läser tidningen på platta – framför allt på kvällen när man kommer hem från jobbet. Det vill vi fånga upp, säger Ingvar Näslund, chefredaktör på VK.


Ämnen i artikeln:

Ingvar NäslundVästerbottens-Kuriren

Den nya e-tidningen ska också uppdateras med sena kvällens händelser klockan 06 på morgonen. Anledningen till e-tidningen är att fler använder läsplatta och att kringgå postens beslut att dra in sin lördagsdistribution.

Ingvar Näslund är nöjd över de nya bildmöjligheter den nya lösningen innebär – att det går att kombinera rörlig bild med annan bildjournalistik.

Är det här ett steg för att till slut slopa papperstidningen?
– Nej, men det är ett bra alternativ för de som vill konsumera nyheter digitalt. Jag läser själv e-tidningen längre tid än vad jag ägnar åt en papperstidning. Vi tror att e-tidningen har stora förutsättningar att utvecklas.

Men blir ni en kvällstidning nu?
– I viss mån, men vi försöker täcka in hela dygnet baserat på vad våra läsare har för behov. Det finns ett behov av att få nyhetsprodukter under tidig kväll. Vi sparar inte på nyheter till tidningen utan har en digital first-strategi.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.