Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Warren Buffett tjänar storkovan på Washington Post

Publicerad: 7 augusti 2013, 06:34

Foto: Javier

Amazonmiljardären Jeff Bezos köp av Washington Post visar sig vara en bra affär. Åtminstone för finansmannen Warren Buffett.


Ämnen i artikeln:

Washington PostAmazonJeff Bezos

När Jeff Bezos offentliggjorde sitt köp av tidningen Washington Post får 250 miljoner dollar, så deklarerade han att han tror på journalistiken.

En som åtminstone verkar tro på jorunalistikens möjlighet att tjäna pengar är finnansgurun Warren Buffett, som kommer att tjäna en rejäl hacka på Jeff Bezos affär.

Warren Buffett, som sedan ett drygt år köpt 28 amerikanska lokaltidningar för sammanlagt  344 miljoner dollar, har haft investeringar i Washington Post Company, som Bezoz köpt loss tidningen från, sedan början på 70-talet.

Trots att Washington Posts ägarfamilj, Graham, gjort sitt bästa för att hålla sina försäljningsplaner hemliga, har aktierna i Washington Post Company stigit med 55 procent sedan årsskiftet.

För Warren Buffetts del innebär det att hans aktieinnehav i WPC nu är värt strax över en miljard dollar. Det innebär att hans investering, enligt Business Insider, har ökat med 9000 procent på 40 år.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.