Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Washington Post en lokaltidning

Publicerad: 26 november 2009, 06:57

För 35 år sedan var Washington Post världens viktigaste tidning och avsatte presidenter. Vid årsskiftet genomförs kraftiga nedskärningar och The Post blir lokaltidning i Washington.


Ämnen i artikeln:

Washington Post

Dustin Hoffman och Robert Redford i filmen ”Alla presidentens män”, som handlar om Washington Posts avslöjande av Watergate.

I prisskåpet på Washington Post står det 47 Pulitzerpriser. Ett av prisen från 1973 gick till Bob Woodward och Carl Bernstein som drog fram Watergateskandalen vilket i förlängningen ledde till att Richard Nixon avgick som president.

Vid årsskiftet lägger samma tidning ned sina kontor i New York, Chicago och Los Angeles. Kontoren i Miami, Austin och Denver har redan lagts ned.

Det betyder att Washington Post inte längre har någon fast stationerad reporter utanför Washington.

Även i fortsättningen ska redaktionen skicka ut folk om det händer något intressant utanför ”the Beltway”. Men fokus ska ligga på Washington.
”I en tid med begränsade resurser och hårdare konkurrens är det nödvändigt att koncentrera den journalistiska eldkraften på att bevaka Washington”, skriver Marcus Brauchli, redaktör på tidningen i ett memo till personalen.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Washington Post

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.