Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Webben fredas när GP sparar

Publicerad: 25 februari 2009, 13:10

Göteborgs-Posten gjorde ett hyggligt resultat under 2008. Men 2009 har börjat lika dåligt som 2008 slutade och nu ska tidningen spara mellan 30 och 40 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Lars Rundblom. Foto: Göteborgs-Posten

Göteborgs-Posten gör en rörelsevinst på 91 miljoner kronor. Det är en försämring med 25 miljoner jämfört med 2007. Men vd Lars Rundblom är trots det ganska nöjd.
– Vi trodde att vi skulle kunna matcha 2007 års resultat, men de sista fyra månaderna föll konjunkturen hårdare än vad vi kunde parera, säger vd Lars Rundblom.

I GP:s resultat finns också omstruktureringskostnader på 8 miljoner kronor under 2008. Trots att fjolåret slutade i moll fanns det en hel del positiva resultat från året.
– Webben fortsätter att öka starkt. Vi drar nu in över 30 miljoner kronor och går med vinst sedan mitten på 2007. Vår helgbilaga 2 dagar ökade annonsintäkterna med 103 procent.

December blev den sämsta månaden under 2008. Januari och februari har börjat lika dåligt. Tidningen har därför beslutat att spara 30 till 40 miljoner kronor jämfört med årets budget.
– Det kommer att ske på alla delar av tidningen. Men det handlar inte bara om att ta bort kostnader. Vi skrotade nyligen en av våra två jobbdelar och kunde då flytta på tv-bilagan. Det gör att vi sparar 7 miljoner kronor. Vi ska bygga tidningen skickligare och inte vara så låsta i våra vinjetter.

Tidningen kommer också att spara på resor och utbildning. Men ett område är fredat.
– Vi vill behålla den satsning vi gjort på nätet, webb-tv och mobilt innehåll. Under året ska vi också lansera en ny version av GP.se. Vi lanserade en ny tv-spelare i januari.

Ser du någon ljusning på annonsmarknaden?
– Alla annonsörer drar inte ner. Det finns en hel del stora varumärken som ökat sin annonsering ganska kraftigt. Men inom motor, bostad och plats ser det fortsatt tufft ut.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.