Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Yrsa har vårt fulla förtroende"

Publicerad: 22 mars 2010, 11:14

Pressens samarbetsnämnd står bakom PO Yrsa Stenius – trots hård kritik från både DN och Expressen. – Yrsa Stenius har vårt fulla förtroende, säger Ulrika Knutson, ordförande för Pressens samarbetsnämnd.


Ämnen i artikeln:

Yrsa SteniusAnna Serner

Yrsa Stenius får stöd av TU och Pressens samarbetsnämnd

Yrsa Stenius är en PO som väcker känslor. Efter PO:s uttalande att Expressen bör klandras för tidningens publiceringar av Jan Guillou, som agent har flera ifrågasatt Yrsa Stenius framtid som PO.
Men Pressens samarbetsnämnd har fortsatt fullt förtroende för Yrsa Stenius som PO:
– Min uppfattning är att Pressens samarbetsnämnd står bakom Yrsa Stenius och att hon blir kvar som PO enligt avtal fram till mars 2011, säger Anna Serner vd för TU.

Som Resume.se tidigare berättat har Yrsa Stenius upplevt kritiken från Thomas Matsson som personangrepp och Expressens artikel från kulturchefen Björn Wiman som åldersrasism och kvinnoförakt.

Har ni förmedlat någon krishjälp till Yrsa Stenius efter det som har hänt?
– Ulrika Knutson är i kontakt och stöttar Yrsa just nu, säger Anna Serner

Ulrika Knutson, ordförande, för Pressens samarbetsnämnd har de senaste dagarna varit i kontakt med Yrsa Stenius och gett henne sitt fulla stöd:
– Jag har pratat med Yrsa och sagt att hon kan sova gott om natten. Yrsa Stenius är en stark publicist och personlighet. Hon har Pressens samarbetsnämnds fulla stöd.

Vem är din dröm som PO?
– Just nu är det Yrsa Stenius. Vem som blir det efter Yrsa får jag ta ställning till senare.

PO utses av och har Pressens samarbetsnämnd som sin huvudman. Pressens samarbetsnämnd har i sin tur TU som en av sina parter. TU är dessutom den största finansiären av PO och är arbetsgivare till den administrativa personalen på PO.

Daniel Nilsson

Ämnen i artikeln:

Yrsa SteniusAnna Serner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.