måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Yrsa Stenius slår tillbaka

Publicerad: 19 mars 2010, 15:24

Efter den senaste tidens hårda kritik från Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och kulturchefen Björn Wiman ger nu PO, Yrsa Stenius för första gången sin syn på saken. – Björn Wiman utövar kvinnoförakt och åldersrasism, säger hon om kulturchefens artikel.

Ämnen i artikeln:

Yrsa SteniusBjörn Wiman

DN

Daniel Nilsson


Yrsa Stenius, PO. Foto: Resumé

PO Yrsa Stenius fällning av Expressens publicering om att Jan Guillou jobbat som agent för Sovjet fick chefredaktören Thomas Mattsson att gå till offentlig kritik. Tidningen kommer nu inte att göra några yttranden till PO så länge Yrsa Stenius sitter kvar uppgav Mattsson till Resume.se igår.

Men nu slår Yrsa Stenius tillbaka mot Expressen:
– Jag tycker att Thomas Mattsson överreagerar våldsamt. PO-ämbetet kommer få svårigheter efter det här. Han skadar genom sina utspel det pressetiska systemet. Jag tror att det är extra utsatt att vara kvinna och PO. Det är så mycket förakt mot kvinnor på höga positioner.

Även Expressens kulturchef har kritiserat Yrsa Stenius.
– Björn Wiman på Expressen utövar sig av kvinnoförakt och åldersrasism när han skriver om mig. Jag blir ledsen, det här är väldigt primitivt, säger Stenius.

Yrsa Stenius beskriver den senaste dagen som mycket turbulent men har inga planer på att lämna i förtid:
– Som PO har jag fått kritik men aldrig så här häftig. Det här är ett riktigt vredesutbrott. Jag kommer att kämpa vidare då jag brinner för det pressetiska systemet. Sverige har mycket att tacka för sin osedvanliga liberala tryckfrihet och jag kommer att kämpa vidare trots kritiken från Expressen ,säger Stenius.

Vad har du för hälsning till Thomas Mattsson nu?
– Han ska ta det lugnt. Jag har alltid uppfattat Thomas Mattsson som en klok person. Mattsson ska ta det lugnt avslutar Stenius.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev