Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Zara Larsson: "Vi artister behöver inga traditionella medier längre"

Publicerad: 11 juni 2015, 19:30

Foto: Wikimedia

Hon är Sveriges mest inflytelserika person på Twitter, och väcker ofta debatt med sitt Instagramkonto. Nu behöver hon inte gammelmedia längre.

Ämnen i artikeln:

Zara LarssonMedier

Zara Larsson utsågs på torsdagen till Sveriges mest inflytelserika person på Twitter. Även om hon inte har flest följare, lyckas hon ständigt nå ut till en bred publik med sina tweets och sina instagrambilder och har flera gånger väckt debatt kring frågor som feminism och rasism.

På torsdagseftermiddagen deltog Zara Larsson i en paneldiskussion vid Daniel Eks och Ash Pournouris konferens Brilliant Minds. Ämnet var sociala medier, och den framångsrika sångerskan förklarade att hon och andra artister idag inte alls är lika beroende av traditionella medier.

- Vi behöver inga tidningar. Vi behöver inga tv-kanaler. Vi har våra egna plattformar som vi kan använda oss av för att nå ut, sade Larsson och lyfte fram Beyonce som ett exempel på en artist som lyckats skapa sin egen plattform och därigenom kontrollera sin egen mediebild.

- Som artist idag kan man verkligen ha sin egen plattform, där man kan vara sig själv och själv bestämma hur man vill bli uppfattad. Hos vår generation är det du själv som väljer vad du vill göra och hur du vill att andra ska se dig, sade Larsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev