onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

ÅF köper designbyrån InUse

Publicerad: 17 oktober 2017, 09:32

Johan Berndtsson, COO och grundare, Mikael Aldman, grundare och UX Strategist, Ingrid Domingues, grundare och Director of Impact Management och Kjell Persson, VD på inUse.

Foto: Pressbild

Konsultbolaget ÅF Digital Solutions köper den digitala desingbyrån InUse med en omsättning

Ämnen i artikeln:

Designbyråer

FT

Fredrik Thambert


InUse jobbar främst med UX och servicedesign – en sektor som varit hett villebråd för olika uppköp senaste åren. Nu lägger konsultbolaget ÅF vantarna på byrån för en okänd summa. Totalt har bolaget 100 medarbetare på tre kontor i Sverige och en satellit i Denver.
– Tillsammans med ÅF kan vi komma in ännu tidigare i beslutsprocesser och få uppdrag som leds genom design men har med sig hela bredden av ÅF:s samhällsbyggande och industriella förmågor, säger Kjell Persson, vd på inUse, i en kommentar till affären.

InUse behåller sitt namn och varumärke även efter uppköpet. Grundarna, vd, samt regioncheferna har förbundit sig att stanna kvar i verksamheten.
– Å ena sidan blir det inte så stor skillnad i närtid för kollegorna. Att vi är just InUse är ju det som ÅF vill att vi växlar upp på ytterligare. För kunderna är vi också desamma, även om vi nu kan hjälpa dem med så mycket mer. Men den andra sidan är att vi öppnar en hel värld av nya möjligheter med spännande integrerade uppdrag med bidrag från både inUse och ÅF, säger Kjell Persson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev