måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

AIK firar 130 – presenterar ny visuell identitet

Publicerad: 25 mars 2021, 09:21

Den visuella identiteten är framtagen av Rickard Frank Studio i samarbete med representanter från AIK. Det helt nya typsnittet AIK Display är framtaget av Familjen.

Ämnen i artikeln:

AIKFamiljen

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


AIK är en av Sveriges största idrottsklubbar med lag i alla möjliga idrotter. Under vintern och våren har de tillsammans med Rickard Frank Studio jobbat på att ta fram en ny visuell identitet, ”Framåt tillsammans!”, som kommer att gälla för samtliga lag under AIK-flaggan. Den nya identiteten kommer samma år som AIK firar 130 år, en 130-årig historia som bland annat tar sig uttryck genom klubbens nya typsnitt AIK Display. Typsnittet är framtaget av Familjen och tar avstamp i bokstäverna och siffrorna från klubbmärket. Det är något mer kondenserat än tidigare, något som ska göra det lättare för de olika föreningarna att jobba med.

Grundfärgerna i den visuella identiteten är precis som tidigare svart och vitt med gula inslag. Vid tillfällen då idrotterna vill skapa något mer premiumkänsla kommer de även att använda sig av mörkblå och guld, färger som syns i klubbmärket. 

Se filmen som tydligare presenterar typsnittet AIK Display nedan!

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Arbetsgrupp Familjen

Karolina Strömgren, projektledare

Anders Wikström, Type designer

Karl-Johan Sanfer, Designer

Jonas Bäckman, Design Director

Johan Helander, Creative Director

Örjan Nordling, Type Director

Arbetsgrupp från AIK

Olle Östman, AIK Fotboll

Andrius Vaškevicius, AIK Fotboll

Alexander Norrthon, konsult

Extern konsult (projekt- och designansvarig)

Rickard Frank Studio

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev