Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Arlas mörkläggning

Publicerad: 18 mars 2009, 15:31

I natt byter Arla ut alla mellanmjölksförpackningar. Den vanliga gröna förpackningen byts mot en svart, designad av byrån Milk.


Ämnen i artikeln:

ArlaMilk

I natt och en vecka framåt hälls all mellanmjölk i svarta förpackningar.

– Det är vårt sätt att visa att vi stödjer WWF:s Earth Hour, säger Inger Söderlund, pr-chef på Arla.

Arlas mjölkförpackningar är en designklassiker, signerad Tom Hedqvist. Men i natt och en vecka framåt förändras utseendet drastiskt. Den grön-vita mellanmjölken blir svart och grå.
– Det kommer att se jättekonstigt ut, men vi hoppas att det ska få så många som möjligt att vara med på earth hour. Förra året deltog 50 miljoner människor i år hoppas WWF på en miljard. Vi kommer också att delta som företag och släcka ner ljuset på våra fasader och skyltar nästa vecka.

Arla har valt sin storsäljare – mellanmjölken – för att bära budskapet.
– Det kommer att röra sig om runt 2 miljoner förpackningar.

Earth Hour är en kampanj som drivs av Världsnaturfonden, WWF. Syftet är att sätta fokus på klimatfrågan genom att uppmana företag, organisationer och privatpersoner att släcka ljuset mellan 20.30 och 21.30 lördagen den 28:e mars.

Den nya mjölkförpckningen är framtagen av byrån med det passande namnet Milk. Arbetsgruppen har utgjors av Torkel Norling, copy; Mikael Selin, ad och Anna Reynold projektledare.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

ArlaMilk

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.