fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Attenborough återuppväcker utdöda djur med svenska Fido

Publicerad: 20 augusti 2013, 13:54

Sir David med bevingad kompis

För två år sen producerade den svenska animations- och visual effect-studion Fido flera sekvenser till den prisbelönta dokumentärfilmen Flying Monsters 3D. Nu är det dags för ännu ett samarbete med Sir David Attenborough.

Ämnen i artikeln:

Fido

KB

Krister Berntsson


Sist Fido arbetade med Sir David Atteborough var i filmen Flying Monsters 3D, där Sir David reste tillbaka till flygödlornas värld. Filmen gjordes i stereoskopisk 3D och i Sverige visades den på Cosmonova. Filmen vann flera priser, bland annat en BAFTA.

Nu återkommer den legendariske TV-mannen med ännu en storslagen dokumentär. I nya filmen Night at the Natural History Museum tar han oss med på ett nattligt besök till Londons Naturhistoriska Museum. En rad utdöda djur kommer till liv framför våra ögon och Fido har fått förtroendet att skapa flera av dem.  

– Det här är ett både stort och spektakulärt projekt och naturligtvis är det extra roligt att återigen få arbeta med en sådan ikon som Attenborough, säger Fidos exekutiva producent Claes Dietmann.

Fido arbetar med digitala visuella effekter och animationer inom både reklam och långfilm. På reklamsidan har Fido bland annat skapat falken i Naturskyddsföreningens reklamfilmer samt de nyfikna rymdvarelserna i Apotekets självtestfilmer.  

På långfilmssidan har Fido producerats sekvenser till storfilmer som bland annat Tomas Alfredsons Låt Den Rätte Komma In, Hollywoodfilmerna Kick-Ass och Underworld Awakening, den Oscarsnominerade norska storfilmen Kon-Tiki och nu senast Håkan Hellström-filmen Känn Ingen Sorg.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev