Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

BAS i samarbete med Ving

Publicerad: 18 februari 2008, 13:34

På Vings egna hotell Sunwing Resort finns ett Minimarket knutet till varje hotell. Nu har designföretaget Bas Brand Identity  fått i uppdrag att designa om dem.


Ett av Vings Minimarkets. Foto: Per-Olof Lundgren/Ving

– Den 26 maj öppnar vi det första nydesignade Minimarket i Alcudia på Mallorca, säger Joakim Eriksson, varumärkesansvarig på Sunwing Resorts.

I första hand handlar det om ett hotell men Joakim Eriksson uppger att planen är att BAS ska göra om alla deras Minimarkets.

– På våra Minimarkets kan man köpa allt som en barnfamilj kan behöva. Hittills har vi gjort allt från skyltar till placering av varor själva vilket har fungerat sådär. Vi är bra på hotell inte på att bygga affärer. Men vi testar först på det här och ser hur det fungerar så att vi inte göra misstag på alla våra tio hotell.

Varför valde ni BAS?
– I jakten på en byrå tittade vi runt på lite olika sorters butiker och kedjor som vi tyckte hade ett väl fungerade och tilltalade koncept. Bland annat gillade vi Ikea och Stadium och sedan visade det sig att BAS låg bakom båda, säger Joakim Eriksson.

Vad ska de göra med butikerna?
– Det ska bli modernt, ljust och tydligt. Det ska vara snyggt på ett enkelt sätt. Kunderna ska förstå varför en vara står på en viss plats. Det är sånt som vi har varit dåliga på. BAS kan hela tankesättet. De vet i vilket ljus potatisen ser snyggast ut och var man ska placera mjölken för att det ska kännas logiskt för kunden, säger Joakim Eriksson.

Lena McEvenue , kundansvarig projektledare på BAS, berättar om konceptet.
– Vi utgår från Sunwing Resorts egen färgpalett, men använder förutom det orange och blå, ljusa träslag och vitt för att det ska se rent och fräscht ut. Det ger också en modern skandinavisk känsla med en lokal touch.

Planen är att göra om samtliga Minimarkets inom 3 år om konceptet faller väl ut i Alcudia.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.