Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Bea Szenfeld formger rosa bandet

Publicerad: 14 september 2018, 09:15

Bea Szenfeld, Cancerfondens Rosa Bandet-designer 2018

Foto: Ea Czyz

Modedesignern Bea Szenfeld designar årets rosa band från Cancerfonden.


Ämnen i artikeln:

CancerfondenRosa Bandet

Rosa Bandet-kampanjer har i Sverige genomförts varje år sedan 1994 då den introducerades av Estée Lauder-företagen. Det sextonde bandet i ordningen, designad av Bea Szenfeld, är formad som en stege och tillverkat i slitstarkt material.

– Vi är stolta över att Bea Szenfeld med sitt kreativa uttryck och med sin personliga erfarenhet av cancer i familjen vill vara med och bidra i årets Rosa Bandet-kampanj, för att färre ska drabbas och fler överleva. Det är bara tillsammans vi kan besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.

Bea Szenfeld har tidigare designat plagg till artister som Lady Gaga, Ola Salo, Loreen , Laleh och Björk. Hon har även arbetat med design inom ett andra områden och vann förra året ett guldägg i förpackningsdesign.

– Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. För mig är stegen en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus, säger Bea Szenfeld.

Ämnen i artikeln:

CancerfondenRosa Bandet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News