torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad investerar i designvarumärke

Publicerad: 22 februari 2023, 13:42

Foto: Marcus Lawett / Press

Svenskgrundade Tinted tar in tre nya investerare, lågkonjunktur till trots. ”Jag hade satsat oavsett lågkonjunktur eller inte. Jag tror långsiktigt på Tinted och vill åldras tillsammans med bolaget så länge jag får och kan,” kommenterar Bianca Ingrosso.

Ämnen i artikeln:

Bianca IngrossoDesign

R

Redaktionen

red@resume.se


Designvarumärket Tinted grundades i Sverige av formgivarna Karin Westas Norlander och Monika Melin, med fokus på att skapa bestående och moderelaterad inriktning. Nu tar man in två heta influencernamn som investerare: Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad. 

– När jag träffade Karin och Monika för första gången så var det kärlek vid första ögonkastet. Karin och Monika har en visuell känsla för form, språk, branding och produkt som tilltalar mig, säger Vanessa Lindblad i ett pressmeddelande. 

Inredningsvarumärket inspireras av såväl konst som arkitektur och mode och planerar att bygga en långsiktig affär.

– Jag hade satsat på Karin, Monika och Tinted oavsett lågkonjunktur eller inte. Jag tror långsiktigt på Tinted och vill åldras tillsammans med bolaget så länge jag får och kan. Det är en ära att få möjligheten att vara en del av Tinted, säger Bianca Ingrosso i samma pressmeddelande.

Även Julia Frankenius, Polestar, går in som investerare. 

Att såväl investerare som bolagets ledning och grundare är kvinnor är enligt bolaget ett sätt att skapa utrymme för ”nya kreativa idéer och uttryck”.

– Det faller mig så naturligt att vilja befinna mig i samma rum som andra drivna kvinnor. Min erfarenhet säger mig att de sammanhang där kvinnor dominerar är de mest givande, inspirerande, trygga och varma, det är där jag mår bra. Där känns utvecklingen intressant och där kan idéer få blomstra fritt med mycket skratt, pepp, leenden och i en trygg famn, säger Bianca Ingrosso. 

LÄS OCKSÅ: Vanessa Lindblad är kvinnan bakom Bianca Ingrosso: ”Hon var en vilsen, oslipad diamant”

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev