Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Bingo Rimér och Tre Apor i lådvinsbråk

Publicerad: 14 juli 2015, 09:34

Lika som bär?

Både Bingo Rimér och vinvarumärket Tre Apor har placerat pipen i höjd med könsorganet på sina lådviner. Ett sammanträffande? – Det är solklart vem det är som är en härmapa, säger Bingo Rimér.


Ämnen i artikeln:

Bingo Rimér

Lagom till sommaren gjorde Bingo Rimér comeback i vinhyllan med ett nytt boxvin. Pipen är placerad mellan hans ben – något han kallar en "designmiss".

Men designen har fått Enjoy Wine & Spirits, bolaget bakom Tre Apor, att reagera. Enligt dem kom de nämligen själva ut med deras nya layout redan den 12 februari i år. Även där är pipen placerad mellan benen på lådvinsmodellen – som i det här fallet är en apa.

– Jag har absolut inte sett den designen på deras boxar, utan är helt övertygad om att de har härmat mig. De har varit på massor av mina events och sett skisser som legat framme. Det är klart att någon härmapa har varit framme där. Det är bara att kolla på förpackningen så ser man vem det är som är en härmapa – det är ju solklart, säger Bingo Rimér.

Men Erik Sjöbeck, marknadschef på Enjoy Wine & Spirits, tvivlar på Rimérs version.

– Vårt godkännande fick vi för ett år sedan, vilket betyder att vår design också var klar då, och jag tvekar på att Bingos skisser fanns då. Är det så att hans skisser fanns redan då, så blir det väl ord mot ord. Jag kan i alla fall garantera att aporna inte har härmat Bingos design, säger han.

Bingo Rimér tycker att det är kul att det just är Tre Apor som påpekar likheten – eftersom hans mål är att slå dem rent försäljningsmässigt.

I övrigt tycker han att idén med pipen är lysande.

– Det blev en lycklig och rolig miss. Jag har fått otroligt bra respons på designen. Det är många som uppmärksammar produkten och tycker att idén är kanonkul, säger Bingo Rimér.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Bingo Rimér

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.