Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Blink designar by i Funäsfjällen

Publicerad: 15 mars 2011, 13:04

Skidanläggningen Tännäskröket i Funäsfjällen har anlitat arkitektbyrån Fransson & Wreland och designbyrån Blink för att skapa mer bykänsla på anläggningen.


Ämnen i artikeln:

Blink

Från vänster: Per Jensen, Jacob Sandström (Blinkpartners), Deniz Bulus (Tännäskröket), Per Franson och David Gillberg (Franson & Wreland).

Om allt går enligt planerna kommer den nya huvudbyggnaden på anläggningen vara klar till hösten. Den ska innehålla både restaurang, bar, reception och sportbutik.

– Det vi vill göra är att skapa en bykänsla med torg, affärer och restauranger. Det ska också vara nyskapande arkitektur och det är också viktigt att det hela är ekologiskt hållbart, säger Deniz Bulus, pressansvarig för Tännäskröket, i ett pressmeddelande.

Runt själva centrumbyggnaden kommer man att bygga lägenheter i etapper. De planeras vara klara till julen 2012 men kommer ligga ute till försäljning redan i höst.

– Det här är ett jätteprojekt och vi tror att det här konceptet kommer att locka människor. Folk har högre krav på både service och på sin omgivning i dag och det gäller att skapa något som sticker ut i skid-Sverige, säger Deniz Bulus, till Resume.se.

Konceptet för restaurang och butiker tas fram av designbyrån Blink.

– Vi är så glada att få vara med och skapa framtidens skidanläggning som tar tillvara på både familjens behov av enkelhet med skidåkarens behov av riktigt bra åkning. När vi prövade backarna och offpisten här på Tännäskröket insåg vi att vi kan skapa en familjedestination där skidåkningen fortfarande kan står i centrum, säger Jacob Sandström, vd för Blink, i ett pressmeddelande.

Första spadtaget på skidbyn tas under våren och alla byggnationer beräknas vara klara inför vintersäsongen 2011/2012. Projektet är medfinansierat av Tillväxtverket.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Blink

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.