Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Blinks fridag ger kreativa produkter

Publicerad: 4 februari 2014, 13:27

Ambjörn Viking

Lediga fredagar. Det är ett vinnande koncept, enligt designbyrån Blink. Under veckans sista dag får två av de anställda tid för eget skapande. – Mina mjuka högtalare kan användas som en kudde, säger designern Ambjörn Viking om sin skapelse i en kommentar.


Ämnen i artikeln:

Blink

Musikkomposition, designmöbler och ett par lurviga högtalare. Det är några av de saker kollegorna på Blink ägnat den fria dagen till.  

– Visst ligger utveckling av egna designkoncept rätt nära det jag gör som kundansvarig på Blink, men det här är mer som designforskning där jag inte behöver ta lika mycket hänsyn till kortsiktiga kommersiella aspekter, säger Ambjörn Viking i ett pressmeddelande.  

Högtalarna ska ställas ut på Möbelmässan i februari och skapades på grund av att Ambjörn Viking ville förnya designen.

– Musik är förknippat med känslor och då borde det inte komma ur en svart låda. Därför gjorde jag mjuka högtalare. De är lite mer som ett husdjur, säger han i en kommentar.   Richard Kylberg är vd på Blink och tror att fridagen gör byrån mer konkurrenskraftig.

– Idéflödet gör att kunderna får bättre kreativ leverans, vilket vi i slutändan kan få mer betalt för, säger han i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Blink

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.