tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

BMW gör återvunna förlovningsringar: ”Genom återvinning kan material hålla i en evighet”

Publicerad: 22 december 2021, 10:29

Cornelia Webb, smyckesdesigner.

BMW går ihop med smyckesdesignern Cornelia Webb och designar förlovningsringar i återvunnet material. ”Jag blev förvånad att en fordonstillverkare ville göra ett designsamarbete,” säger Cornelia Webb.

Ämnen i artikeln:

BMW

Alicia Price

alicia.price@resume.se


BMW är den trettonde största biltillverkaren i världen och vill de ta en ledande roll i hållbarhetsrörelsen. I ett nytt initiativ låter biljätten Cornelia Webb designa förlovningsringar, som tillverkas av nedsmälta bilpedaler från BMW. 

– I ärlighetens namn blev jag förvånad och glad att en fordonstillverkare ville göra ett designsamarbete inom hållbarhet. Här har designen en viktig roll att visa att det är möjligt och om vi samarbetar över industrigränser kan en vid första intrycket avslutad livscykel ta fart igen men i en ny form, säger Cornelia Webb i ett pressmeddelande.

Ringarnas design är inspirerad av oändlighetstecknet och materialet har vikts, vilket innebär att varje ring egentligen är två. Enligt Cornelia Webb symboliserar det att ringarna, precis som äktenskap, inte är en rak väg.

– Med designen vill jag också lyfta hur man genom återvinning kan låta material och energi hålla i evighet. En evighet som idén om äktenskap också symboliserar, fortsätter hon.

Ringarna tävlas nu ut i en friericeremoni, tillsammans med en resa och övernattning i Stockholm. 

– Hållbar mobilitet handlar om mer än utsläppsfri körning. Man måste se till hela livscykeln och minska de totala utsläppen från alla led och vi måste bli bättre på att återanvända materialet, säger Maria Gustafsson, hållbarhetschef för BMW i norra Europa.

Byrån bakom kampanjen är Ingo Stockholm. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev