Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Byråbråk om Avicii-design

Publicerad: 14 februari 2013, 08:32

Avicii Hotel.

Valentin & Byhrs nyhet om sitt samarbetet med Avicii Hotel har väckt ont blod. Designbyrån J Design känner sig överkörda – de nämndes inte i pressmeddelandet trots att de har gjort en stor del av jobbet.


Reklambyrån Valentin & Byhr skickade igår ut ett pressmeddelande med rubriken "Valentin & Byhr i samarbete med Avicii". Ingenstans nämndes byrån J Design, som enligt egen utsago är de som i själva verket ligger bakom hela designen och konceptet.

"Jätte, jättemärkligt faktiskt, trodde det var vi som gjorde allt material. Mig veterligen så har Valentin & Byhr inte gjort något alls... Jag hoppas detta ändras omedelbart, alternativt tas bort!" skrev vd:n Johan Åhström i ett mejl till Resumé igår.

Han reagerar mycket starkt över nyheten att Valentin & Byhr varit inblandade i projektet, samt att Benjamin Lega från byrån haft rollen som creative director i projektet.

"Det är vi som jobbar genom allt. De har inget uppdragsansvar överhuvudtaget och är absolut inte någon form av CD för någon del av uppdraget så allt sådant måste bort direkt. Jäkla sörja det här. Jag blir så sjukt förvånad att man kan gå så långt och ljuga ihop en sådan här sak. Ofattbart." skriver Johan Åhström i ett mejl, med anledning av Resumés artikel.

Benjamin Lega på Valentin&Byhr uppger att han har tagit fram det övergripande konceptet som J Design sedan har arbetat efter. Han påpekar också att kunden At Night Management godkände pressreleasen, där J Design inte nämns, innan den skickades ut.

Carl Vernersson är den ansvariga på kundsidan. I ett mejl till Resumé förklarar han hur det ligger till:

"Pressreleasen var godkänd av mig men jag vill poängtera att J Design är vår in-house byrå vi jobbar med för alla projekt gällande våra artister. Valentin & Byhr presenterade ett koncept vi sedan tog vidare med J Design som har större vana att jobba med oss och är mer inskolade i vårt sätt att tycka och tänka för att på så sätt kunna arbeta fram original snabbare samt förstärka Aviciikänslan av det grafiska materialet. J Design tog även konceptet vidare med nya idéer och tankar. Jag vill kalla det ett projektsamarbete men det är inte så att vi har ett längre planerat samarbete med Valentin & Byhr som er rubrik på artikeln antyder på Resume.se".

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.