Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

Carl Philip designar jack-kollektion

Publicerad: 17 oktober 2013, 12:23

Prinsen köper in sig i A-One.

Foto: Hovet/Jonas Borg.

Enligt uppgifter till Resumé är prins Carl Philip på väg ut med en kollektion sportjackor för det klassiska jackmärket A-One – ett märke som han också tänker köpa in sig i.


Det är prinsens företag Bernadotte & Kylberg som enligt uppgifter till Resumé är på väg att köpa in sig i det klassiska 80-tals jackmärket A-One.

Prinsens första kollektion ska börja säljas i början av nästa år i MQs butiker. Planerna på kollektionen, som prins Carl Philip varit med och designat, är långt gångna och en första provkollektion är redan levererad.

MQ vill inte kommentera uppgifterna utan svarar i ett mejl till Resumé att företaget har som policy att inte kommentera liknande frågor utan hänvisar till pressreleaser och kvartalsrapporter.

I Bernadotte & Kylbergs verksamhetsbeskrivning står att företaget bland annat ska syssla med formgivning av konfektion.

A-One grundades på 70-talet hade sin storhetstid under 80-talet då företagets dunjackor var mycket populära bland vintersportare. Vid mitten av 80-talet köptes företaget av reklambyråkoncernen Aggerborgs som drog designen mer mot casual än mot funktionella skidkläder.

Varumärket A-One ägs i dag av Another Clothing Concept AB i Göteborg som utöver A-One jobbar med profilkläder.

Resumé har sökt Bernadotte & Kylberg för kommentar.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.