Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

DDB Design blir Nord ID

Publicerad: 19 februari 2019, 08:09

Några av Nord ID:s case från de senaste åren.

Efter nio år som DDB Design byter Nord-byrån namn till Nord ID.


Ämnen i artikeln:

DDB Design

DDB Design grundades för nio år sedan och har sedan dess uppmärksammats bland annat för sitt jobb för Vattenfall, Klarna, ACO och McDonalds.

Byrån har i nuläget ett erbjudande bestående av segmentering, varumärkesstrategi, portföljstrategi, identitet, förpackningsdesign, digital design, UX, motion design och retailkoncept.

Nu byter man namn till Nord ID.

– Det visuella som varumärkesbärare har aldrig varit mäktigare eller viktigare än idag. Nord ID:s tillvägagångssätt att jobba i gränslandet mellan strategi, koncept, design och upplevelser är unikt. Vi möts idag av varumärken i alla tillgängliga kanaler och vårt arbete är att skapa en komplett varumärkesvärld som människor känner igen, säger Linnéa Lofjord, creative director design.

Utöver ACO, Klarna, Vattenfall och McDonalds jobbar Nord ID även med Einride,Willys, Delicato och Accountor.

– Vi särskiljer oss med vår analytiska del av vårt strategiska erbjudande. Genom att analysera drivkrafter på kort och lång sikt med vår grundtro på och förståelse för samverkan mellan design och identitet samt kommunikation och upplevelse. Våra designers på Nord ID har förmågan att omvandla detta till magi och resultat för våra kunder, säger Michael Hollesen, brand strategy director.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

DDB Design

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.