torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

De designar anrika ölbryggeriets nya glas och tapp

Publicerad: 27 mars 2023, 08:13

Ebba Alling och Chris Martin. Foto: Pressbild

S:t Eriks Bryggeri har samarbetat med den kreativa designduon Chris Martin och Ebba Alling för att tappkran och ölglas. Frukten av samarbetet går att se på Restaurang Bleck på Södermalm.

Ämnen i artikeln:

DesignKreatörNyheterKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Enligt ett pressmeddelande från S:t Eriks Bryggeri tar designsamarbetet avstamp i ”kvalité och design” och mynnade ut i nydesignade ölglas och tappar som de döpt till ”En tradition i ny tappning”. Bakom nydesignen står Chris Martin, från Massproductions, och Ebba Alling.

– För öltappen valde jag en form som hade en medeltida känsla, något som går att koppla an till S:t Eriks som varumärke och deras bildspråk. Jag har beskrivit några av mina tidigare verk som just ”Medieval Modern”, det är ett sätt att beskriva en typ av estetik som jag ofta kommer tillbaka till, men inte avsiktligt, säger Chris Martin och fortsätter:

– Jag adderade sedan en modern känsla genom att använda virvlande kåda, vilket representerar kombinationen av de få ingredienser som används i ölproduktion. Att sedan arbeta med Ebba var lätt, då hon av en slump också har ett intresse för medeltida design.  Jag är väldigt nöjd med resultatet, skål! 

Foto: Pressbild

Ebba Alling fyller i:

Min illustration kretsar kring polstjärnan, vilken går att koppla an till S:t Eriks egen logotyp, men också symboliken i hur människorna, stockholmarna, är företagets ledstjärna. I designen vill jag leka med människors fantasi och skapa möjligheter att drömma sig vidare. Detta är något för drömmarna och innovatörerna, som leker med formen och för staden framåt, säger hon i ett pressmeddelande. 

Ebba Allings ölglas och Chris Martins öltapp kommer att finnas på Restaurang Bleck, på Södermalm i Stockholm. Ölglasen kommer även finnas till försäljning i begränsad upplaga hos butiken Esteriör.

Arbetsgrupp

Uppdragsgivare

S:t Eriks Bryggeri - Galatea AB - Marcus Friari

AWB

Account Manager, Project Manager - Per Lundberg

Senior PR Consultant - Martin Bundock

Art Director - Jan Görs

Copywriter - Zackarias Lindskog

SoME Consultant - Josefin Alexandersson

Partners

Design av öltapp - Chris Martin från Massproductions

Illustration & design av ölglas - Ebba Alling

Restaurang Bleck - Peter Schröder

Retail partner - Henrik Ekberg & Zandra Lidén på Esteriör

Foto & film - Christopher Hunt

Produktion öltapp - Jean-Baptiste Gerard på Toolspace

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev