Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Design

”De höjer nivån ytterligare”

Publicerad: 8 maj 2012, 09:28

Anna Romson och Bo Bergström.

Svenska Designpriset tar in två nya jurymedlemmar – branschprofilerna Anna Romson och Bo Bergström.


Ämnen i artikeln:

Svenska DesignprisetAnna Romson

Anna Romson är en av  Sveriges mest välrenommerade art directors och Bo Bergström som har  släppt flera bästsäljare inom grafisk kommunikation samt arbetet på  några av de främsta reklambyråerna.

– I takt med att det kommer in  fler och fler bidrag till Designpriset behöver vi utveckla juryarbetet  och årets tillskott kommer höja nivån ytterligare. I årets tävling har  vi som ny kategori rörlig bild/film och vi behöver förstärkning på  reklam och bild, den kompetensen har vi nu med Anna och Bo, säger  juryns ordförande Dick Ander i ett pressmeddelande.

Anna Romson, Art Director
En av Sveriges mest välrenommerade och prisbelönta art directors.  Hon är utbildad på Massachusetts College of Art. Hennes meritlista är  imponerande, Art director på Hall & Cederquist, Romson, Lowe  Brindfors, Leo Burnett. Hon har Guldägg, Silverägg, 75 och 50-watt,  Lejon, Eurobest, Epica. Hon har gjort juryarbete i Cannes, Guldägget och  100-wattaren. Har suttit i styrelsen för Sveriges Reklamförbund och  även undervisat på Berghs, Beckmans och Forsbergs skola. Bland kunderna  finns NK, Nygårdsanna, Alecta och IF.

Bo Bergström, Creative director
Är creative director och har arbetet på några av de främsta  reklambyråerna men är nu främst inriktad på utbildning och författande  av fackböcker.
Han utbildar informatörer, nyhetsförmedlare och  reklammakare samt fotografer på universitet, högskolor, reklam- och  designskolor i hemland och utland. Han har skrivit åtta böcker varav en  är utgiven på fem utländska språk. Den senaste boken är "Samspel text  bild" som detta seminarium utgår ifrån. Bo Bergström är medlem i  Talarforum samt vice preses i Bild och Ord Akademin.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.